0593-525674 | 06 558 72 187 info@veningahijken.nl

Zoals elk voorjaar komen er vele mooie kleuren in het landschap. En uiteraard blijven de bloembollenvelden niet achter. Naast tulpen worden er rondom ons dorp Hijken ook narcissen geteeld. Ook dit jaar hebben we weer een mooie route uitgezet die u langs onze tulpenpercelen leidt. Op de route komt u door de mooie natuurgebieden Diependal, Zuid Hijkerzand en Brunstingerveld en langs de bollenvelden van onze collega’s. En natuurlijk komt u ook langs de Tulpenpluktuin Drenthe. Hier kunt u uw eigen bos tulpen plukken. Verder kunt u op 28 en 29 april 2017 deelnemen aan het evenement Tulpenpracht bij nacht. Hieronder vindt u de verschillende routes die langs onze tulpenvelden komen:

Tulpen Fietsroute

Onderstaande fietsroute van ongeveer 31 kilometer leidt u langs de tulpenvelden en verschillende natuurgebieden in de omgeving van Hijken. Tevens kunt u genieten van andere bloembollenvelden en kunt u zelf uw bos tulpen plukken bij de Tulpenpluktuin Drenthe waar deze fietsroute ook langs komt. Op onderstaande kaart ziet u een overzicht van de fietsroute of klik op Routekaartfietsroute

Voor de beschrijving van de fietsroute klikt u op Tulpen Fietsroute.

Een verkorte fietsroute rondom Hijken van 24 kilometer vindt u via ‘Hijken zal Bloeien’Door het volgen van deze laatstgenoemde route zult u minder bloeiende velden tegenkomen maar is zeker geschikt om te genieten van al het moois wat het dorp Hijken te bieden heeft qua landbouw en natuur. Deze route is tevens af te halen bij eetcafe De Dorpskern te Hijken.

 

Tulpen Autoroute

Als u met de auto langs de tulpenvelden wilt rijden kunt u gebruik maken van de autoroute. Deze route is ongeveer 90 km lang en leidt u langs de bloembollenvelden van de verschillende bloembollentelers uit onze omgeving. De route leidt u rond en daarmee komt u op uw startpunt weer terug. U kunt dus op elke willekeurige plek langs de route beginnen. De routekaart vindt u hieronder of via Tulpen Autoroute.

De printversie van de routekaart vindt u via de volgende link Tulpen Autoroute.

Tulpen Wandelroute
Sinds 4 jaar loopt er een wandelroute om het dorp Hijken heen genaamd “t Hijker ommetje. Deze wandelroute gaat over verharde- en onverharde paden, schouwpaden en tijdens de route kunt u zelfs gebruik maken van een pondje om het Oranjekanaal over te steken. Evenals vorig jaar vindt u ook dit jaar weer bloeiende tulpen en narcissen langs de route. Op de beschrijving van de route vindt u de ringweg en de ringtoegangswegen. De gehele route bedraagt zo’n 10 kilometer en kan door de verschillende ringtoegangswegen naar eigen keuze worden ingekort. De verschillende bolgewassen zijn met kleur aangegeven. Daarnaast zijn de percelen met pioenrozen aangegeven. Dit gewas wordt in de omgeving meer en meer geteeld. Er zijn enkele percelen die iets afwijken van de route maar die u zeker eens kunt bekijken. De route wordt aangeduid met houten paaltjes als bewegwijzering.
Voor een kaart van de wandelroute klikt u op Tulpen Wandelroute.

Tulpenpracht Bij Nacht

Gezien het grote succes van vorig jaar hebben de Drentse Bloembollentelers dit wederom besloten hun bloembollenvelden te verlichten. Op 28 en 29 april worden de velden in de schijnwerpers gezet door de Drentse Bloembollentelers. Er is voor die dagen een autoroute langs de bloembollenvelden uitgezet die verlicht worden van 21:00 tot 23:30 uur. Voor meer informatie over dit evenement verwijzen wij u naar de Facebookpagina van Tulpenpracht bij Nacht of ga naar Tulpenpracht bij Nacht 2017.

 

 

Wij van Veninga Hijken wensen u veel plezier tijdens deze routes. Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie. Deel uw foto’s en ervaringen met ons via FacebookTwitter(@veningahijken) of mail ons.
Overige Tulpenactiviteiten
– Wilt u na het volgen van bovenstaande routes nog meer tulpenvelden bekijken? Kijk dan op de site van Maatschap Joling. Daar vindt u diverse routes in de omgeving Dwingeloo, Wittelte, Uffelte.
– Zo als eerder vermeld is de Tulpenpluktuin Drenthe ook weer geopend. Bij familie Seubring Brunstingerveld 16 in Beilen. Deze Tulpenpluktuin is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen en vindt u via de Facebookpagina Tulpenpluktuin Drenthe. Op zaterdag 29 wordt er in de Tulpenpluktuin een speciale plukdag voor kinderen georganiseerd.
 
– Wanneer u het makkelijker vindt om een kant en klaar bosje tulpen te kopen kunt u terecht bij collega MelanickHoofdweg 108 in Smilde.
Fietsverhuur en reparatie
Wilt u een fiets huren of uw eigen fiets laten herstellen dan kunt u terecht bij onze dorpsgenoot Leon Doorten klik op,
telefoonnummer: 0593-540101
of emailadres info@ldfs.nl