0593-525674 | 06 558 72 187 info@veningahijken.nl
De maand augustus is voor ons een redelijke rustige maand en daarom nemen ook veel werknemers in deze periode vakantie. In de lelieteelt draait het deze maand voornamelijk om gewasbescherming. In de tulpenteelt is deze maand het plantgoed gesorteerd.
 
Lelieteelt
In het begin van de maand is er nog enig handwerk besteed om de laatste koppen te verwijderen en het onkruid te wieden in de lelies waar dit nodig was. In augustus hebben we nog meerdere malen ons rondje gewasbescherming uitgevoerd.
Door de droge periodes met de hoge temperaturen hebben wij meerdere malen het gewas moeten beregenen. Voor meer informatie over deze teelt kijkt u onder het kopje lelieteelt
 
 
Tulpenteelt
In het begin van augustus hebben we het plantgoed van de tulpen gesorteerd. Dit gebeurd door verschillende schoksorteerders die het plantgoed verdelen in verschillende maten. Tijdens dit proces worden vuil en tulpenbolletjes van mindere kwaliteit verwijderd. Er zijn tevens nog enkele tulpenbollen afgeleverd in augustus. Op de percelen waar de tulpen hebben gestaan komt inmiddels de gezaaide tagetes in bloei te staan. Meer informatie over onze tulpenteelt vindt u via tulpenteelt
 
 
Overige werkzaamheden

In augustus hebben we de voormalige tulpenpercelen waar in het voorjaar leliebollen geplant worden ingezaaid met tagetes. Deze tagetes zorgt ervoor dat de bodem weer zo goed mogelijk vrij is van aaltjes die schadelijk zijn in de lelieteelt. In onderstaande tabellen vindt u de resultaten van een onderzoek waarin gekeken is naar de werking van tagetes op aaltjes bij verschillende zaaidata.

Deze tabellen kunt u ook weer vinden via Tagetesteelt